LÄR KÄNNA OSS

Tre vänner i Borlänge fick nog av kriminalitet, droger och våld. De ville visa det goda i sin stad och göra det genom kreativitet, nyfikenhet och engagemang. Från ungdomstidning, antirasistgala och rockklubb och med inspiration från Live Aid-galan var steget till festival självklart. Sommaren 1999 ställde banden upp gratis, 900 personer kom och överskottet skänktes till jordbävningsoffer i Turkiet och utsatta flyktingar i Kosovo.

DÄR OCH DÅ FÖDDES PEACE & LOVE

Konceptet utvecklades och intresset ökade. Peace & Love blev på 2010-talet Sveriges största festival. Vi välkomnade mer än 45000 underbara besökare per festivaldag, över 7500 funktionärer, 1600 musiker, artister och inspiratörer, 600 journalister och många engagerade föreningar, organisationer och samarbetspartners till Borlänge. Vi var långt före andra svenska festivaler med en tydlig värdegrund och många år innan andra festivaler funderade över vegetariska menyer och jämställda bokningar. Peace & Love har alltid haft sin grund i rättvisetankar, miljö, fred och kärlek. Man kan säga att vi var före vår tid. Dock går engagemang i vågor och likaså festivaler.

Det blev aldrig någon festival sommaren 2013, men året därpå gjordes en efterlängtad come-back. Återkomsten innebar en ny kostym, mindre till storleken men samtidigt större när vi pratar visioner, mål och innehåll.Vi tänker såhär: Peace & Love samlar en väldig massa människor och energi. Det ger oss en chans att tillsammans skapa en fantastisk upplevelse. Att kunna och våga prata om världen och livet – om vad vi kan göra för att skapa positiv förändring. Tillsammans skapar vi en upplevelse och ett engagemang som lever långt mycket längre än några dagar i juli.

VÄLKOMMEN TILL PEACE & LOVE 2020!

I sommar  öppnar vi åter igen portarna till fantastiska dagar fyllda av musik, budskap, kunskap, skratt, galenskap, möten, fred och en hel massa kärlek .Besök våra föreläsningar, lyssna på skön musik, kramas, ta del av våra utställares kreativa idéer och kunskap, prata med varandra och framförallt: Ha roligt! Det är då de bästa idéerna föds.

Vi vill tacka alla som bidrar till Peace & Love 2020. Vi är många, och alla är lika viktiga. Ta vara på tiden och lev!

SAMARBETEN GÖR ALLT MÖJLIGT

Samarbeten med lokala föreningar, välgörenhetsprojekt och företag är ett av våra viktigaste ansvar som festival.Funktionärsprogram, jobbmöjligheter och välgörenhet har alltid varit en central del i vad vi gör och varför vi finns till – ända sedan grundandet 1999. Vi jobbar även tätt tillsammans med sponsorer och partners för att skapa en unik upplevelse för dig som besökare.